Po skoraj dvoletnem napovedovanju je prišel na prodajne police prvi analogni DECT telefonski aparat s sladolednim (Ice Cream Sandwich) Androidom. Prvo povsem upravičeno vprašanje, ki se ob tem postavi je:”Ja kaj hudiča bi pa pametnega počel s takim hibridom, ki ni ne tič ne miš?!”

V osnovi imamo opravka z najbolj komfortnim analognim DECT aparatom s tajnico kar jih premore svetovni trg nasploh. Malo manj osnovne pa so vse Androidne funkcije v povezavi z WLAN-om. Aparat z zaslonom na dotik (bližnji sorodnik modela Gigaset SL910) omogoča vso funkcionalnost, ki jo nudijo povprečni tablični računalniki na osnovi Android operacijskega sistema.

Večina kupcev bo verjetno tako kot model SL910 kupila Gigaset SL930A zaradi atraktivne oblike in posebnega statusa v svetu brezvrvičnih telefonov. Zaslon je ravno toliko velik (3,2 incha), da je še nekako uporaben za poganjanje večine bolj ali manj posrečenih aplikacij. Aparat ima 4 GB lastnega spomina, in podpira microSD razširitveno kartico do 32 GB. Vgrajen je tudi pospeškomer in zaznavalo bližine. Zaslon na dotik lahko upravljate z največ dvema prstoma. Podpira tudi multimedijsko funkcionalnost in video streaming. Kot že rečeno ga lahko brez težav prijavimo v WLAN omrežje. Uporaben je tudi kot Email odjemalec. Baterija je LiIon 1400 mAh kar omogoča okoli 20 ur pogovorov ali 110 ur stanja pripravljenosti. Na bazo lahko prijavimo do 6 slušalk s katerimi se lahko medsebojno kličemo, prevezujemo klice in prenašamo podatke preko DECT povezave. Same telefonske funkcije vključno s kvaliteto akustike so na najvišjem možnem nivoju.

Meni osebno se zdi zanimiva uporabnost aparata v povezavi z IP domofonom. Aparat imamo povezan preko analogne linije z operaterjem za fiksne telefonske pogovore. Telefon je prav tako povezan preko WLAN povezave z našim omrežjem. Na njem imamo aplikacijo za podporo IP domofonov. Na slušalki lahko sprejemamo klici iz domofonov, odpiramo vrata in spremljamo sliko domofonskih kamer. Gigaset SL930A nam v tem primeru predstavlja pravi domači komunikacijski vmesnik v katerem združujemo več komunikacijskih sistemov. Ker je cenejši in prenosljivejši kot večina tablic je za to vlogo zelo primeren. Tudi akustika govora v povezavi z domofonom je na veliko višjem nivoju kot pri večini tablic.

Bo pa njegovo uporabnost kot pri vsakem tovrstnem izdelku podal čas in  kralj imenovan kupec.

A sem že rekel da ima vgrajeno tudi telefonsko tajnico ? 🙂

Več o tem na: www.el-jamnik.si

 


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)