Najbolje prodajan namizni telefonski DECT aparat Gigaset DX800A za mala podjetja, ordinacije, trgovine, gostinske lokale,.. Gigaset DX800A je več-linijski DECT telefonski aparat, ki omogoča do 4 sočasne zunanje klice. Telefon Gigaset DX800A ima vgrajen digitalni telefonski odzivnik – tajnico, DECT bazno postajo, faks in ethernet priključek in Bluetooth za povezavo naglavnih slušalk ali mobilnega telefona. Na DECT bazno postajo lahko opcijsko priključimo do šest dodatnih DECT slušalk – ročk kot so Gigaset C610 ali elegantni Gigaset SL400, ki prevzamejo polno funkcionalnost osnovnega telefona Gigaset DX8000A.

Namizni telefon Gigaset DX800A priključimo na javnega telekom operaterja preko navadne eno-številčne analogne PSTN ali digitalne več-številčne ISDN telefonske linije. V obeh primerih pa lahko telefon Gigaset DX800A dodatno priključimo preko računalniškega omrežja na internet kjer lahko pridobimo še SIP račun ponudnika VoIP telefonije. VoIP telefonija je vedno bolj razširjena in omogoča cenejše telefoniranje v različna fiksna ali mobilna omrežja. SIP račun lahko pridobite pri slovenskih ponudnikih kot je Detel, T-2, Amis, Moove ip ali pa od tujega VoIP operaterja kot je npr. sipgate v Nemčiji preko katerega opravljate cenejše dohodne in odhodne klice v tej državi. Vsi IP Gigaset telefoni pa preko internetne povezave pridobijo tudi lastno Gigaset številko, ki omogoča brezplačne pogovore med uporabniki IP Gigaset telefonov.

 

Trije integrirani digitalni telefonski odzivniki T01 – T03

Veliko strank še posebej zdravstvenih ordinacij se je odločilo za nakup telefonskega aparata Gigaset DX800A zaradi funkcije digitalnega telefonskega odzivnika – elektronske tajnice. Na voljo so trije ločeni telefonski odzivniki (T01, T02 in T03) s skupnim snemalnim časom 55 minut. Telefonske odzivnike (T01 – T03) poljubno dodelimo posamezni telefonski liniji. Tako lahko npr. T01 sprejema klice na osnovnem telefonskem aparatu Gigaset DX800A T02 pa sprejema klice za prenosno slušalko – ročko Gigaset C610H.

 

Upravljanje posameznega telefonskega odzivnika npr. T01 pa se deli na:

  • Nagovor 1 ali 2 z snemanjem sporočila kličočega
  • Obvestila brez snemanja sporočil (npr. varianta kjer imate samo posneto obvestilo o delovnem času ali praznikih)
  • Izmenljivo kjer lahko med Nagovor 1 in 2 poljubno preklapljate na osnovi nastavitve npr. delovnega časa od 7-15 ure Nagovor 1 in od 15 do 7 ure Nagovor 2

Fleksibilnost digitalne telefonskega odzivnika – tajnice omogoča, da med nagovorom 1 ali 2 ali obvestilom poljubno in preprosto preklapljate preko menija telefonskega aparata.

V kolikor vaš posel potrebuje kompleksnejši interaktivni govorni sistem s kratico IVR, ki vodi obiskovalca po različnih govornih menijih pa Gigaset DX800A ni prava rešitev . Za kompleksnejše interaktivne govorne zadeve vam lahko ponudimo komunikacijske sisteme Siemens in MyPBX.

Na koncu bloga pa še tole; telefon Gigaset DX800A poseduje tudi priključek za priklop faks naprave kar predstavlja celovito rešitev za vašo pisarno. O vseh drugih možnostih kot je modri zob (Bluetooth), programska oprema za povezavo z računalnikom, klicanje iz Outlook imenika ter še o mnogo drugih funkcijah pa si lahko preberete na naši spletni strani, kjer lahko telefon tudi naročite www.laninwan.com

The following two tabs change content below.
Dejan Pogačnik

Dejan Pogačnik

IT support at PSE d.o.o.
Aktivno zaposlen v telekomunikacijskem podjetju PSE poslovne komunikacije! – komunikacijske rešitve prilagojene vašim potrebam. Zunanji sodelavec in soustanovitelj podjetja BONA DEA d.o.o.. Na področju telekomunikacijskih in informacijskih tehnologijah ima več kot 25 let bogatih izkušenj. Privatno pa navdušen kolesar, digitalni fotograf in ljubitelj zgodovine od leta 1900 dalje.