Prihaja naslednik najbolj prodajanega modela srednjega razreda Gigaset-a C610. To je model Gigaset C620. Čeprav ga proizvajalec uvršča med najboljše telefone za dom in družino, se je razred C pri nas uspešno uveljavil predvsem v poslovni uporabi. Na prvi pogled med modeloma C610 in C620 ni velikih sprememb. Oblikovno in funkcijsko sta si res zelo podobna. Na prvi pogled opazimo, da je slušalka novega modela rahlo debelejša kar je posledica večjega formata uporabljenih akumulatorskih baterij. Medtem ko ima C610 dva akumulatorska vložka velikosti AAA ima C620 dva akumulatorska vložka velikosti AA. Posledica tega ni le rahlo večja debelina slušalke, pač pa precej daljši čas pripravljenosti in uporabe telefona.

Pri podrobnejšem pregledu razlik opazimo na modelu C620 tri nove tipke, ki naj bi ta analogni brezvrvični telefon naredile še bolj družinski:

  • S prvo tipko aktiviramo »zaščito pred klici in časovno upravljanje klicev«. S funkcijo lahko onemogočimo klicatelje z določeno številko, funkcijo pa je mogoče tudi časovno pogojevati po principu dan/noč.
  • Z drugo tipko »klicne liste«, ki jo poznamo že od prej lahko neposredno vstopamo v sezname opravljenih, dobljenih in zgrešenih klicev.
  • S tretjo tipko »nadzor prostora« lahko neposredno aktiviramo tako imenovani »babyfon«. Pri aktivaciji te funkciji nas slušalka ob zaznavi zvoka pokliče na interno v primeru večih prijavljenih slušalk na bazi) ali poljubno zunanjo telefonsko številko. Nastavljiva je tudi občutljivost mikrofona. Otroku se lahko po prebujanju preko telefonskega zvočnika tudi oglasimo.

Ostala funcionalnost je tipična za DECT tehnologijo in razred C. Na bazo je možno priključiti do 6 slušalk (model dodatne slušalke C620H). Podprti sta ECO in ECO Plus funkciji. Pri Eco funkciji se sevanje baze zmanjša za 80%-(rahlo se zmanjša seveda tudi domet), pri ECO plus funkciji pa telefon pri neuporabi (standby) sploh ne oddaja sevanja. Podprto je delovanje z Gigaset Repeaterjem. Na slušalko lahko priklučimo naglavni set preko 2,5 mm konektorja.
Na koncu lahko predvidevamo da bo Gigaset C620 uspešno nadaljeval strategijo gigasetovega C razreda.

Več o tem na: www.el-jamnik.si


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)