V praksi se vedno pogosteje srečujem s strankami, ki želijo daljinski nadzor temperature preko GSM omrežja. Ker nisem zagovornik najcenejših in nezanesljivih rešitev sem v izdelku GSM krmilnika R4-DIN hitro našel pravi odgovor na vse možne probleme strank pri nadzoru temperature preko GSM. Sam krmilnik je zasnovan na osnovi profesionalnega industrijskega krmilnika. Zasnova je zelo kompaktna in odporna. Krmilnik se napaja neposredno iz omrežne napetosti. Na voljo je v 2 verzijah. Ena verzija omogoča zapis log podatkov na vgrajeno SD kartico. R4-DIN ima vgrajeno Li-Ion baterijo za zasilno napajanje ob izpadu omrežne napetosti.

GSM nadzorno krmilni vmesnik R4-DIN

R4 din

GSM krmilnik R4

Montira se lahko tudi na DIN letvico. Nadzoruje in krmili lahko 2 neodvisna električna kroga. Nadzor se vrši preko SMS sporočil ali preko zvonjenja GSM telefona. Krmilnik ima 2 galvansko izolirana logična izhoda s polprevodniškima stikaloma (do 230 AC/90 mA), 2 analogna vhoda za senzorje za nadzor temperature in 2 logična vhoda, ki se aktivirata pri določeni napetosti (3V-30V DC).Ker je zasnova krmilnika za nadzor temperature na osnovi industrijskega krmilnika naprava nudi številne možnosti programiranja in reguliranja na osnovi zaznanih temperatur. Krmilnik lahko deluje kot dvojni termostat. Temperaturni senzorji so natančni in zanesljivi. V kompletu je že 1 temperaturni senzor z 1 m priključnim kablom. V kompletu je dobavljena tudi GSM antena za priklop na krmilnik. Naprava se programira preko USB z univerzalnim konfiguracijskim programom.

 

Več o tem na:  http://www.el-jamnik.si

 

The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)