Po skoraj enoletni zamudi je končno prispel tudi v naše kraje. Že znani Gemalto M2M modem EHS6T  je dobil enačico z LAN vhodom- modem EHS6T LAN. Osnova modema je EHS6 modul ki podpira 3G in five band tehnologijo. Poleg LAN vhoda ima modem tudi RS232 vrata.

EHS6T LAN

GSM modem EHS6T LAN

Vgrajeno ima odprto JAVA platformo na kateri lahko poganjamo lastne aplikacije. Vgrajeni so I/O porti za senzoriko in krmiljenje.

Zasnova je kompaktna in deluje na preverjeni platformi Gemalto GSM terminalov. Terminali so namenjeni razvijalcem z malo izkušnjami na področju M2M kot tudi starim mačkom. Omogočajo hitro in cenovno ugodno realizacijo majhnih ali večjih projektov na področju IoT. Veliko fleksibilnost modema povečujeta še možnosti MIM-a in Sensor Logic storitev v oblaku. Kot vsak Gemalto M2M terminal prihaja tudi EHS6T s polno FTA certifikacijo. Certificirali so ga tudi že glavni GSM operaterji.

Več o tem na: www.el-jamnik.si

 

The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)