Vmesnik SED111 rešuje pogost problem, ki se je pojavljal pri številnih uporabnikih, ki so želeli povezati svoj domači telefon z domofonom pred vrati. Po svoje zelo učinkovita metoda, ki domači telefon dodatno spremeni še v notranjo domofonsko enoto je bila v večini primerov do sedaj le pobožna želja. Do sedaj. Z vmesnikom SED111 lahko brez težav povežemo javno analogno linijo, analogni aparat (brezvrvični, vrvični, …) in domofonsko enoto na vhodu. Če imate torej doma telefon priključen na analogno linijo ali IP modem , ki ima analogni izhod poljubnega operaterja (Telekom,Amis,T2…) potem potrebujete samo še Alphatechov domofon in vmesnik SED111. Rešitev je cenovno ugodna in zelo funkcionalna, saj združite vaš telefon in domofon v eno enoto. Če imate brezvrvičen telefonski aparat se lahko z obiskovalcem na vratih pogovorite praktično od kjerkoli želite, prav tako je z odpiranjem vrat.

Uporaba telefonskega aparata je povsem normalna, razlika je le v tem , da telefon sedaj sprejema tudi klice iz domofona. Če ravno govorimo po telefonu in nekdo pozvoni na vratih, slišimo pozivni signal med pogovorom, tako da vemo, da je nekdo pri vratih. Ko se z obiskovalcem pogovorimo izberemo dvomestno kodo na telefonu in domofon odpre vrata. Vmesnik prav tako omogoča preprosto programiranje domofona.

Rešitev je preprosta, poceni in praktično učinkovita.

 


 

 

 

 

Več o tem na: http://www.el-jamnik.si

 


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)