Fanvil IP aparati so mi padli v oči že na Ce-bitu 2012. Od takrat naprej so naredili velik korak naprej. Prenovili so celotno serijo svojih vrvičnih IP SIP aparatov ter jo nadgradili z zanimivim premium modelom D800-video SIP IP telefonom na Androidni osnovi. Aparati so glede na kitajsko poreklo precej evropsko oblikovani, rahlo bolj oglati in položni kot pri nas najbolj razširjeni modeli proizvajalca Yealink. Takoj opazimo , da imajo tukaj že nižji modeli precej prosto programibilnih tipk, izbirniki so precej podobni drugim proizvajalcem, tudi po tehničnih karakteristikah so v zlatem povprečju. Fanvil se mi zdi najbolj zanimiv pri razmerju cena/funkcionalnost. Njihovo vzdržljivost v vsakdanji rabi bo pokazal čas. Generalno gledano so modeli kitajskega proizvajalca Fanvil zanimivi tako za operaterje s prilagojenimi low cost modeli kot za podjetja, ki implementiramo poslovne IP telefonske sisteme. Podpirajo vse standardne in napredne funkcije večine večjih proizvajalcev IP telefonskih sistemov. Dobro se razume tudi v tandemu z Asteriskom.
Testiral sem modele Fanvil C58 pa tja do modela Fanvil C62. Posebna poslastica pa je bil model Fanvil D800. Zanimala me je predvsem funkcionalnost v navezi z našimi video IP domofoni v P2P načinu in v povezavi preko SIP IP telefonskega sistema. Zadeva deluje deluje odlično. Prikaz slike iz domofona je hiter in kvaliteten. Video telefon je tudi oblikovno nekaj posebnega, dodatno uporabnost pa mu omogoča Android s svojimi aplikacijami.
Telefone sem prijavil na več različnih IP telefonskih sistemov, od MyPBX-a pa do Hipath Siemensa oz UNIFY-a po novem. S prijavo in delovanjem nisem nikjer zasledil izstopajočih težav.
Fanvil bo verjetno v prihodnosti precej pogost aparat zlasti v manjših do srednje velikih podjetjih, kjer je razmerje med ceno in funkcionalnostjo vedno bolj pomembno. Aparati so po testiranju tudi v našem podjetju znašli na prodajni listi.

Več o tem na: http://www.el-jamnik.si

The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)