15. oktobra se je nekdanji Siemens Enterprise Communication preimenoval v Unify. Siemens sicer še vedno nastopa kot eden izmed lastnikov korporacije, njegovo ime se pa na produktih ne bo več pojavljalo. Kaj poleg imena se je bistvenega spremenilo. Po mojem občutku so pač začutili da je prišel čas za večje preskoke v miselnosti kar podčrtuje tudi sprememba globalnega imena. Podjetje diha vedno bolj z ameriškimi marketinškimi pljuči. Tudi produktni portfelj ima vedno bolj ameriški prizvok. Glavne produktne linije kot so Hipath, OpenStage, OpenScape.. se nadaljujejo v najnovejših izpopolnjenih verzijah. Hipath 3000 iz verzije 9 prestopa v verzijo 10, ime se je zamenjalo v OpenScape Business (X3,X5,X8). Ohišja telekomunikacijskih serverjev so ostala enaka, spremenila se je le barva. Nova hip barva Unify-ja je kar precej strupeno zelena- glej črko i v znaku korporacije. Modeli so že v osnovni verziji podprti z IP modulom integriranim na matični plošči.

Unify še agresivneje pristopa k fuziji posameznih telekomunikacijskih poti na orodni in programski ravni. Čutiti je močno zavezanost optimiranju in razvoju filozofije Unified communication UC.

Več o tem na: http://www.el-jamnik.si


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)