Pa se je počasi začela menjava generacij v Gemalto Cinterion -ovem naboru GSM modemov. Kot prva sta v obliki vzorcev prišla modela BGS5T in EHS6T. Že po imenu lahko vidimo, da sta si modema precej sorodna, loči ju vgrajeni GSM modem. Izgled je praktično identičen. Oba imata serijski in USB port (2.0), SMA priključek za anteno, dvojni GPIO konektor in konektor za napajanje, ki ga poznamo že iz obstoječih modelov GSM modemov Cinterion.

Glede na to, da imata identično ohišje oba omogočata več različnih možnosti pritrditev. Oba imata integrirano Java platformo, torej delujeta lahko povsem samostojno, saj imata lastno procesorsko enoto. Oba omogočata GPRS Class 12 prenos podatkovni prenos. Model EHS6T omogoča tudi 3G (five band) HSPA podatkovni prenos. Model BGS5T je 2G (quad band). Model EHS6T dobimo tudi v verziji z LAN portom (v kombinaciji z RS 232). Oba GSM modema delujeta pri temp okolice od -30 do +65 stopinj Celzija.

Kot rečeno so prvi vzorci že na voljo, proizvodnja novih modelov je planirana za maj 2014.

Gemalto Cinterion GSM modem EHS6T z LAN portom

 

 

Več o tem na: http://www.el-jamnik.si

 


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)