Da se pri nemškem proizvajalcu telefonskih aparatov Gigaset dogajajo spremembe je napovedal že model Gigaset SL930A. S svojo Androidno zasnovo in zaslonom na dotik napoveduje nekakšen premik Gigaseta od proizvajalca fiksnih telefonskih terminalov k proizvajalcu elektronskih izdelkov za dom. To smer so nato podkrepili z linijo Gigaset Elements kjer se spogledujejo s področjem »pametne hiše«. V prihodnosti (še letos) naj bi Gigaset izdal na trg tudi dva modela tabličnih računalnikov na Androidni osnovi. Tablici različnih velikosti naj bi se gibali v cenovnem razredu med 200 in 400 EUR. Nosili naj bi znak »Made in Germany«. Vsekakor velik preskok v tako kratkem času. Verjetno je razlog za to finančna injekcija novega investitorja, ki je na svoj kapital gotovo vezal tudi določene zahteve. Prihodnje leto naj bi prvim dvem sledili še dodatni modeli tablic, v drugi polovici 2014 pa celo pametni GSM telefon.

Gigasetu v novem svetu tablic in pametnih telefonov zanesljivo ne bo lahko, saj je trg izredno konkurenčen in zasičen z velikim številom izdelkov in proizvajalcev. Je pa eden redkih proizvajalcev, ki bo nudil zaključeno celoto ITK izdelkov za dom. Od fiksnih telefonov, do tablic, varnostno nadzornih sistemov in pametnih GSM telefonov.
Prav zanimivo bo spremljati predstavitev novih izdelkov, ki so milo rečeno zelo netipični za Gigaset. Jim bo uspelo najti svoj prostor pod soncem z odlično končno izdelavo in dovršeno obliko po kateri so bili poznani pri telefonih. Zanesljivo se bodo morali dokazati že na začetku kajti popravnih izpitov s tako malo kapitala v tem resorju ne poznajo.

Več o tem na: www.el-jamnik.si

The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)