Gemalto je pred časom kupil največjega proizvajalca GSM modulov/modemov Cinterion, zato v imenu Cinterion počasi izginja. Seveda se razen imena ni veliko spremenilo, še vedno ostaja zavezanost biti tehnološko vodilni v smislu inovativnosti in kvalitete. V tem smislu je narejen tudi modul EHS6, ki v wsvoji terminalni obliki počasi prihaja v prodajo.
Do sedaj so imeli Gemalto GSM modemi samo RS232 ali izjemoma RS 486 porte. Z modelom Gemalto EHS6 Terminal se to krepko spreminja, saj bo GSM modem na voljo z RS232, RS485, Ethernet ali USB portom. Zato bo GSM modem na voljo v treh različicah:

  • -EHS6T USB:RS232, USB2.0
  • -EHS6T LAN:RS232, Ethernet
  • -EHS5T :RS485, USB2.0

Vsem je skupna Plug&Play zasnova, vgrajena je Java platforma, možni so 4 različni načini montaže, vsi imajo GPIO-je.

Gemalto z novim produktom Cinterion 3G smart terminala nadaljuje filozofijo preproste integracije v M2M; pravzaprav jo pelje na še višjo raven. GSM modem poleg že zgoraj naštetih podatkovnih vrat v vseh treh različicah vsebuje tudi SIM nosilec , standardni priklop za napajanje in konektor za GPIO-je. Modem omogoča različne fizične pritrditve:

  • -DIN letvica
  • -C letvica
  • -pritrditev z vijaki
  • -pritrditev z vezicami

Podrobnejše podatke si lahko ogledate v predhodnem prospektnem gradivu:    


Več o tem na: http://www.el-jamnik.si

 


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)