ABUS predstavlja popolnoma nov portfelj IP kamer, ki bodo prišle na tržišče leta 2015. Resolucija, uporabnost slik, zmožnosti integracije ter preprosta instalacija in integracija so, po mnenju partnerjev ABUS-a, pomembnejše od tekme za čimveč megapiksli, s katerimi danes tekmujejo številni proizvajalci kamer. Ti dejavniki so bili odločilni pri razvoju novih ABUS IP kamer.

ABUS predstavlja popolnoma nov portfelj IP kamer

“Tržišču želijo predstaviti IP kamere, ki so v vseh ključnih lastnostih, boljše od kamer konkurence. Želimo jih ponuditi pod ugodnimi cenami, ki so nižje od cen primerljivih izdelkov naše konkurence”, pravi Benjamin Pflaum, direktor ABUS Security-Center. “Naša zaveza kvaliteti se nanaša ne samo na naprave, temveč tudi na programsko opremo, naše storitve in nenazadnje tudi na profesionalnost naših ABUS partnerjev,”.

 

Nova serija ABUS IP kamer resolucija in uporabnost slik

Nova serija ABUS IP kamer resolucija in uporabnost slik

Mnogo pomembnejša od nenehno naraščajočega števila pikslov je uporabnost slik narejenih z ustrezno resolucijo. Iz tega razloga omogoča ABUS ustrezne kamere za različne potrebe in jih opremlja z visokokvalitetnimi komponentami. Vse 1080p kamere so opremljene z visokokvalitetnimi dodatki:

Sony Xarina DSP in Sony Exmore senzor podob (1/2.8”), s Tamron motornimi zoom objektivi, integrirana 16 GB eMMC spominska enota za shranjevanje datotek v primeru nedostopnosti omrežja, kot tudi napajanje preko etherneta (PoE+).

 

Preprosta instalacija in konfiguracija

Napajanje preko etherneta omogoča zelo preprosto instalacijo in standardizirani motorni zoom objektivi Tamron, nudijo vse parametre, vključno z ostrino slike, ki je z lahkoto nastavljiva in jo lahko spreminjate na zaslonu preko omrežja.

 

Zmožnost integracije

Stranka lahko sama izbere katero video programsko opremo bo uporabljala za upravljanje ABUS IP kamer. Nove ABUS kamere so, poleg novo razvite ABUS “Eyseo” video nadzorne programske opreme za do 128 kamer, polno integrirane tudi znotraj Milestone. Integracija kamer v druge dobro znane in razširjene VMS rešitve je že v teku. In seveda, vsi izdelki so ONVIF kompatibilni.

 

Zmanjšanje obremenitev omrežja

Nove IP kamere se odlikujejo predvsem s svojo nadvse učinkovito uporabo obstoječe pasovne širine brez zmanjšanja kvalitete slik. Integrirana DNR funkcija zmanjšuje tako imenovani hrup zaslona oziroma zmanjšuje temne in svetle lise ob slabi vidljivosti in tako znižuje stopnjo izkoriščenosti omrežja, kar pomeni, da lahko zadržimo količino prenosa podatkov pod 4 Mbit/s pri resoluciji 1080p. Razvijalci so optimizirali niz Sony čipov za WDR funkcijo (96 dB). Naprave imajo na voljo tri neodvisne pretoke za optimalen prikaz in snemanje: dva pretoka sta predhodno optimizirana za snemanje in za mobilne terminale, tretji pretok pa lahko konfigurirate individualno.

Sodoben dizajn

Sodoben dizajn

Na voljo je devet novih kamer v petih različnih oblikah: kupolasto ohišje za namestitev znotraj ali na prostem, kompaktno, cevasto in škatlasto ohišje. Kupolasta kamera s škatlasto obliko je s svojimi integriranimi nosilci in skritim kablovjem, uporabna za vsa okolja. IP cevaste in kompaktne kamere so opremljene z zmogljivimi LED svetilkami.

 

Glavni tehnični podatki za novo serijo 1080p in 720p serijo kamer:

1080p kamere
720p kamere
Polna HD 1080p resolucija: 1920 x 1080 @ 25fps HD 720p resolucija: 1280 x 720 @ 25fps
Sony Xarina DSP in Sony Exmore senzor slik 3.6 mm fiksni objektiv
Tamron motorni zoom objektiv, 3.0 – 9.0 mm Dnevno/nočni preklop z elektromehanskim IR gibljivim filtrom (swivel filter) (ICR)
16 GB interni spomin za snemanje v primeru izpada elektrike IR LED za nočni pogled (cevaste in kompaktne kamere)
Dnevno/nočni preklop z elektromehanskim IR gibljivim filtrom (swivel filter) (ICR) WDR funkcija (46dB) za kompenzacijo pri slikah z velikim kontrastom
IR LED za nočni pogled (cevaste in kompaktne kamere) Napajanje preko etherneta (PoE)
WDR funkcija (96dB) za kompenzacijo pri slikah z velikim kontrastom ONVIF kompatibilnost
Napajanje preko etherneta (PoE+)
ONVIF kompatibilnost

 

Nova serija ABUS kamer in druge varnostne rešitve na nemškem sejmu s področja varnosti od 23. do 26. septembra 2014

Nova serija ABUS kamer in druge varnostne rešitve vključno z novim ABUS Secvest alarmom bodo predstavljene na največjem nemškem sejmu s področja varnosti od 23. do 26. septembra 2014 v Essnu hala 1.0 razstavni prostor 108. http://info.abus.com/exhibition

The following two tabs change content below.
Dejan Pogačnik

Dejan Pogačnik

IT support at PSE d.o.o.
Aktivno zaposlen v telekomunikacijskem podjetju PSE poslovne komunikacije! – komunikacijske rešitve prilagojene vašim potrebam. Zunanji sodelavec in soustanovitelj podjetja BONA DEA d.o.o.. Na področju telekomunikacijskih in informacijskih tehnologijah ima več kot 25 let bogatih izkušenj. Privatno pa navdušen kolesar, digitalni fotograf in ljubitelj zgodovine od leta 1900 dalje.