Glede na to, da se trudimo ponujati celovite komunikacijske rešitve za različne potrebe in zmožnosti slovenskih podjetij mi dovolite, da na kratko predstavim nekaj osnovnih skupin iz naše ponudbe.


-Za mala podjetja, ki nimajo veliko telefonskega prometa in ne potrebujejo vrvičnih telefonskih aparatov ali DECT sistema za večje površine in raznih dodatnih funkcionalnosti (analogni priključki, integracija GSM prometa, CTI telefona UC-poenotene komunikacije, domofonske rešitve…) lahko vprašanje IP telefonskega sistema zadovoljivo rešimo že z Gigaset IP sistemom kot je npr. Gigaset DX800A. Interne uporabnike rešujemo z različnimi modeli dodatnih Gigaset slušalk. Domet DECT sistema lahko povečamo z uporabo Gigaset Repeater-ja.
Tu so še sistemi iz družine Hipath 1100, ki predstavljajo ekonomsko rešitev telefonskih komunikacij za podjetja, ki želijo telefonski sistem z res optimalnim razmerjem med ceno in tehničnimi lastnostmi.

-Mala, srednja in večja podjetja do 300 internih uporabnikov, ki imajo omejen »budget« za namen telefonije uspešno rešujemo z MyPBX Asterisk IP telefonskimi sistemi. Sistem kljub cenovni ugodnosti omogoča vrsto prefinjenih tehničnih rešitev kot so IP SIP DECT sistem, integracija mobilnih naprav preko WLAN omrežja, integracija IP ali analognega domofonskega sistema, integracija fax in analognih internih naprav, priključitev ISDN linij, integriran glasovni sistem nagovorov in predalov, snemanje pogovorov, CTI aplikacije, povezava s Outlook Office…). Skratka funkcionalnost se konča nekje pri polni UC integraciji ( integracija poenotenih komunikacij).

-Mala, srednja in večja podjetja, ki želijo najvišji nivo telefonskih IP storitev v smislu povečanja produktivnosti in popolne integracije v poslovni sistem in nimajo zelo omejenih sredstev za namen
rešitve elektronskih komunikacij v podjetju. Sistema Siemens Hipath Openscape Office MX in Hipath 3000 z dodanim serverjem OSO (OpenScape Office) predstavljata višek ponudbe integracije elektronskih komunikacij v poslovni proces podjetja. Sistema spadata v kategorijo »ni da ni pa še malo zraven«. Sistem Hipath 3000 seveda lahko deluje tudi brez OSO serverja, ki se lahko dogradi tudi naknadno. V tem primeru je sistem cenovno sprejemljivejši še vedno pa predstavlja vrh tovrstne ponudbe.

Seveda pa rešitve niso vedno tako enoznačne. Pri določenih strankah z več različnimi poslovnimi enotami pri nas ali v tujini je rešitev lahko tudi kombinacija posameznih rešitev. Jedro sistema predstavlja sistem Hipath, ki je povezan z več »remote« lokacijami na katerih so npr. MyPBX sistemi. Lahko naredimo tudi kombinacijo več različnih MyPBX sistemov. Vse je odvisno od zahtev in želja strank na osnovi katerih poiščemo in svetujemo najprimernejšo tehnično rešitev.
Tudi pri financiranjih so rešitve zelo fleksibilne in stranki prijazne. V programu imamo že tako visoke standardne popuste, ki se jim pridružijo še projektni popusti ter časovno omejene akcije.

Velikokrat se stranke odločijo za odplačevanje opreme na Lizing način. Tu sodelujemo z priznano lizing hišo GRENKE. Opremo lahko odplačujete 3 ali 5 let, po tej dobi pa se lahko odločite tudi za odkup sistema. Cene so v tem primeru primerljive s ponudbami centrex sistemov različnih operaterjev. Seveda je pa funkcionalnost, fleksibilnost in kakovost opreme bistveno višja od standardnih centrex ponudb. Pri tem velja omeniti da v primeru lastne opreme niste vezani posameznega operaterja. Lahko koristite več operaterjev hkrati, kar vam omogoča optimiranje stroškov in s tem konkurenčno prednost.

Možnosti so praktično neomejene-pokličite nas in se prepričajte.

Več o tem na: www.el-jamnik.si

 


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)