CTI v zadnjem času predstavljajo cenovno ugodno in produktivno učinkovito dopolnitev obstoječemu tel. sistemu. Seveda pa lahko CTI aplikacija dopolni in funkcijsko razširi tudi nov tel. sistem, če le ta podobne funkcionalnosti ne ponuja sam od sebe. CTI aplikacije se ponavadi uporabljajo v srednjih in manjših podjetjih. Poglejmo si funkcionalnost boljših tovrstnih programskih aplikacij.

Že takoj ob klicu nam aplikacija preko popup okna poda vse relevantne podatke o klicatelju. Prikažejo se nam vsi klicni dnevniki klicatelja. Seveda imamo vedno pregled nad našimi opravljenimi, zgrešenimi in dobljenimi telefonskimi klici. Liste klicev so pregledne in interaktivne. Iz aplikacije lahko neposredno kličete, vračate klice, prevezujete in preusmerjate klice ter tvorite telefonske konference. Aplikacije imajo po navadi integriran lasten telefonski imenik, ki ga lahko sinhronizirate npr. z vašim Outlookom, iz katerega lahko tudi neposredno kličete. Aplikacijo lahko neposredno integrirate v vaš Outlook in s tem še povečate učinkovitost in hitrost vašega dela.
Ena najboljših aplikacij na tem področju je aplikacija Xphone Express nemškega proizvajalca C4B. Poleg že omenjene funkcionalnosti vam XPhone Express ponuja še vrsto dodatnih funkcij kot je določanje poti do strank, iskanje prenočišč… .


 XPhone Express je zasnovan zelo široko. Primeren je za uporabo z vsemi pomembnejšemi znamkami tel. sistemov. Sama povezava CTI aplikacije poteka preko TAPI ali CSTA vmesnika. Za preizkus si ga lahko naložite iz proizvajalčeve strani in ga 30 dni brezplačno uporabljate.

http://www.c4b.de/en/products/xphone-express-2011/
Pri instalaciji vam z veseljem priskočimo na pomoč, če ugotovite da vam aplikacija odgovarja preprosto kupite licenco in aplikacijo aktivirate za stalno. Aplikacija je res preprosta za instalacijo in uporabo. Ob vestni uporabi bo kmalu postala vaš nepogrešljivi delovni pripomoček.


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)