V zadnjem času se pojavlja pri proizvajalcu DECT telefonskih sistemov Gigaset vedno več modelov dodatnih slušalk z oznako HX. Trenutno je v prodajnem programu že preko 10 tovrstnih modelov. Kaj je glavna skrivnost črke X v oznaki?

Skrivnost je v večji odprtosti in s tem kompatibilnosti dodatnih slušalk Gigaset HX. Slušalke s to oznako imajo drugačno programsko opremo. Slušalke z oznako HX sledijo smernicam standarda CAT-iq 2.0. Slušalke Gigaset
HX delujejo na bazah Gigaset popolnoma enako kot slušalke brez oznake X. Razlika je pri delovanju na drugih sistemih. Tu se modeli z oznako X praviloma odrežejo bolje. Bolje delujejo na modemski opremi, ki podpira DECT standard (npr TP-link routerji) kot tudi na DECT baznih postajah drugih proizvajalcev. Slušalke podpirajo večjo funkcionalnost na bazah drugih proizvajalcev (Fritz!box) kot modeli brez oznake X.

Torej, za zaključek lahko ugotovimo, da so slušalke z oznako HX po funkcionalnosti na bazah Gigaset identične modelom brez X-a. Na DECT sistemih drugih proizvajalcev pa lahko od novih modelov pričakujemo večjo funkcionalnost in kompatibilnost. Seveda v primeru, ko tudi drugi proizvajalec pri svojih izdelkih upošteva standard CAT-iq 2.0.

V vsakem primeru priporočam preverjanje kompatibilnosti na portalu Gigaset. Seveda tu ne boste našli vseh obstoječih kombinacij- v tem primeru vam preostane staro dobro preizkušanje.

Več o tem na: www.el-jamnik.si

The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)