Ležite na svojem vrtu in srebate hladno limonado. Zazvoni vaš GSM telefon. Na zaslonu vidite da je nekdo na vratih saj vas kliče vaš GSM domofon. Javite se in se pogovorite z obiskovalcem. S pritiskom številke na aparatu mu odprete vrata da se vam lahko pridruži v prijetni senci na vašem vrtu. Medtem pride domov vaša žena, ki je doma pozabila ključe od vhodnih vrat. S svojim GSM aparatom pokliče GSM domofon, ki prepozna njeno številko in na podlagi tega samodejno odpre vrata ne da bi sploh vzpostavil zvezo.

Domofon ima vgrajena dva releja tako da lahko z GSM aparati odpirate tudi vaša vrtna drsna vrata že kar iz avta. Ker vam je klet že dvakrat poplavilo imate v kleti sedaj nameščen senzor za vodo, ki ste ga povezali z vašim GSM domofonom. V primeru izlitja vode vam bo domofon takoj poslal SMS sporočilo in preprečili boste lahko katastrofo večjih razsežnosti.

Klice iz GSM domofona lahko sprejemate kjerkoli in kadarkoli. Edini pogoj je delujoč GSM aparat. Obiskovalcem se lahko javljate v službi ali pa celo v tujini če to želite. Če ne utegnete oz. ne slišite klica bo domofon poklical naslednjega na prednastavljenem spisku npr. vašo ženo.

 Seveda GSM domofon ni namenjen samo domači uporabi, instaliramo ga lahko tudi v podjetjih, kjer je problem z instalacijo za domofone oz. kjer bi radi nadzirali odpiranje vrat preko GSM aparatov.

Nastavitev domofona je hitra in preprosta. Programiramo ga lahko kar s pomočjo poljubnega GSM aparata ali pa preko posebnega USB kabla s pomočjo PC-ja. Za delovanje potrebujete običajno SIM GSM kartico ki je lahko naročniška ali predplačniška.

Več o temi na: http://www.el-jamnik.si


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)