Bell-boy-a bi lahko preprosto opisali kot električno vtičnico, ki jo lahko nadzorujemo preko GSM omrežja. Hkrati nas vtičnica lahko obvešča o določenih stanjh stikala in temperature v prostoru v katerem je nameščena.

Preko GSM omrežja lahko stikalo trajno vklopimo, trajno izklopimo, vklopimo in izklopimo za določen čas, sprožimo reset funkcijo, vklopimo termostatsko funkcijo delovanja (vklop in izklop vežemo na željeno temperaturo)…

Na Bell-boy-a lahko priključimo naprave do 10A, kar v praksi pomeni električne moči okoli 2 kW.

V GSM stikalu je vgrajeno tudi tipalo temperature, ki nas obvešča o trenutni temperaturi v prostoru v katerem se GSM stikalo nahaja. Na vrednost temperature lahko tudi vežemo izklop oz. vklop stikala.

Uporaba in nastavitev GSM stikala sta zelo preprosti in nazorni, saj stikalo po prejetem ukazu vedno vrne potrditveni odgovor. Vse nastavitve opravimo preko SMS sporočil. Stikalo pa lahko upravljamo tudi preko klicev. Vgrajenih ima tudi precej varnostnih funkcij, ki onemogočajo zlorabo GSM stikala nepooblaščenim osebam.

Bell-boy je že v osnovi pripravljen za delo. Preprosto ga vzamemo iz embalaže vstavimo SIM kartico in vključimo v vtičnico. Po nekaj sekundah je GSM stikalo pripravljeno na sprejem vaših ukazov.

Bell-boy je lahko vaš idealen GSM pomočnik:

– v vikendih in drugih objektih za vklop in izklop klima naprav ali raznih grelnih naprav

– za spremljanje temperatur na raznih oddaljenih lokacijah

– za resetiranje raznih naprav kot so routerji ali razni požarni zidovi

– za vklop raznih naprav vezanih na temperaturo v prostoru (termostatsko delovanje)

– za vklop oz. izklop naprav za točno vnaprej določen čas… .

Več na:

http://www.el-jamnik.si


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)