Klasičnim domofonskim sistemom v podjetjih že pošteno bije zadnja ura. Razlog, da se v večji meri ne uveljavljajo v privatnih domovih je po mojem mnenju v ceni in samem oblikovanju. Zadnji model IP domofona IP Bold proizvajalca Alphatech bo to krepko spremenil. IP domofon je zasnovan na osnovi novega kovinskega ohišja brezčasnega dizajna. Na voljo je z eno do štirimi klicnimi tipkami. Po želji je lahko opremljen z univerzalno tipkovnico, ki omogoča do 999 različnih klicnih strank in vnos kode za odpiranje vrat. IP domofon je opremljen s širokokotno IP kamero (zorni kot kamere je 110 stopinj) z nočno osvetlitvijo. IP Bold kot vsak IP domofon proizvajalca Alphatech uporablja za svoje delovanje SIP standard. Deluje lahko v načinu peer-to-peer (P2P) ali v načinu »SIP server«. Priključimo ga lahko na poljubno LAN omrežje ali poljuben IP telefonski sistem, ki podpira SIP standard. Deluje lahko tudi na IP centrex sistemih večine operaterjev v Sloveniji. S pomočjo IP klienta lahko klice sprejemamo na različnih napravah na osnovi windows, iOS ali Android operacijskega sistema. Enota ima »full duplex« audio enoto, ter popolno supresijo šumov in odmevov.
Za odpiranje vrat ima vgrajena 2 releja, podpira pa tudi delovanje 2 virtualnih relejev. Domofon deluje na sistemu Linux, poganja ga močan procesor, ki zagotavlja zagon enote pod 3 sekundami. Napajanje je lahko PoE ali standardno 12V enosmerno ali izmenično.
Sama montaža in nastavitev je preprosta in intuitivna, domofon se programira preko brskalnika.

IP Bold je lahko sodobna alternativa vašemu dotrajanemu domofonu v vašem podjetju ali domu. Naj vaš vhod krasi sodoben in lep IP domofon.

Več o tem na: www.el-jamnik.si

 


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)