V zadnjih mesecih smo priča zanimivemu pojavu pri cenah telefonskih klicev. Če imate podjetje, ki veliko telefonskih klicev opravi po Sloveniji je za vas vsekakor zanimivo naslednje razmišljanje. Poceni telefonski klici z enako ali še boljšo kakovostjo govora.

Torej, če imate podjetje, ki na mesec opravi veliko število telefonskih klicev v omrežja slovenskih fiksnih in mobilnih operaterjev bodite še posebno pozorni. Privarčevana razlika je še večja, če naredite večino klicev v mobilna omrežja slovenskih operaterjev.
Vsi mobilni operaterji nudijo pakete neomejenega mesečnega klicanja. Pri Telekomu npr. imate trenutno v prodaji paket poslovni neomejeni, kjer za ceno 23 evrov z DDV lahko kličete cel mesec v vsa slovenska omrežja. Poleg tega lahko za ceno 5 evrov dobite tako imenovano »avto SIM kartico«, ki ima prav tako paket neomejeno, kar pomeni, da za ceno 28. evrov kličete preko dveh kanalov (2 SIM kartic) cel mesec v vsa slovenska omrežja. Obe kartici imata enako klicno številko, kličemo pa seveda lahko po obeh istočasno. Kartice povežete s svojim telefonskim sistemom ali centrex sistemom preko GSM vmesnika. Prihranki so v določenih primerih tako veliki, da tak GSM vmesnik lahko »zaslužite« že v nekaj mesecih.
Vse kar morate narediti je to, da si ogledate svoj mesečni telefonski račun. Če klici v slovenska omrežja presegajo 100 evrov, potem ste že potencialni kandidat za pocenitev telefoniranja s pomočjo GSM vmesnika. Če upoštevamo, da pri nekaterih telefonskih linijah samo osnovna naročnina presega 10 evrov, pa smiselnost take investicije še naraste. Mesečni stroški so fiksni ne glede na število opravljenih klicev. Klice lahko kot rečeno opravljate istočasno po vseh kanalih, če imate sklenjenih več naročniških razmerij.
Omenjena rešitev je še posebej zanimiva za klicne centre, ki kličejo stranke na področju Slovenije. Stroški telefonskih klicev se pri takih uporabnikih lahko znižajo tudi za faktor 5.
Pri tej rešitvi ne gre v bistvu za nič drugega, kot da svoj telefonski promet, ki ste ga prej opravljali preko fiksnih telefonskih linij, preselite na mobilne številke. Seveda lahko tako speljete samo del vašega telefonskega prometa npr. samo odhodnega. Poceni telefonski klici lahko predstavljajo pomemben kamenček v mozaiku nižjih mesečnih stroškov vašega poslovanja.

 Torej brž preglejte svoj telefonski izpisek in naredite analizo. Seveda vam pa lahko analizo naredimo tudi mi. Z izračuni in kompletno tehnično rešitvijo.

Več o tem na: www.el-jamnik.si


The following two tabs change content below.
Boštjan Jamnik
Prodajnik, solastnik, pa še kaj v Elektrotehniki Jamnik Kranj d.o.o. katerega glavna dejavnost je telekomunikacijski inženiring. 20 letno delovanje sega v skoraj vse segmente tega širokega področja. Če že ne poznamo odgovora pa ponavadi vemo koga je treba vprašati. Po izobrazbi sem univerzitetni inženir strojništva.
Boštjan Jamnik

Latest posts by Boštjan Jamnik (see all)